Resultat från gårdagens provning
Hej,
Igår var det blindprovning på Mister French där vi provade 3st champagner blint. Deltagarna fick information om de olika champagnerna och fick därefter gissa vilken som var vilken samt sätta betyg på de olika.
De champagnerna som testades var:
Samtliga champagner är producerade på ett relativt likvärdigt sätt. Man använder 25-40% reservvin lagrar på jästen 3-4år, första jäsningen på ståltank och använder samtliga 3 druvor.
Resultat (baserat på 20st deltagare där högsta och lägsta betyg har valts bort)
1: Billecart Salmon 8,25/10p
2: Pol Roger 7,5/10p
3: Taittinger 6,75/10p
Jag själv blindprovade också och hade inga större problem att gissa vilken som var vilken. Dock har Pol Roger varit min favorit men igår tyckte jag att Billecart Salmon var ett steg bättre. Vad man kan säga om det är att smaken är inte densamma varje dag. Provar jag dessa viner 10 dagar på rad så är Pol Roger min favorit men igår tyckte jag bäst om Billecart Salmon.
Nedan är de som deltagarna tyckte skiljde vinerna åt
Billecart Salmon
Den champagne som upplevdes torrast och med mest syra. Mycket tydliga toner av krispigt grönt äpple och citrus.
Pol Roger
En brödighet i doften och grape i avslutet. Längst eftersmak och den som upplevdes som “tuffast”
Taittinger
Fruktigast och lättast att dricka “partybubbel” kortast eftersmak och lite alkoholtoner när den blev varm.
Det kommer att bli mer blindprovningar i framtiden. Den 21 april i Kivik ( Eva på Torget) kommer vi att prova 10 olika champagner och ett liknande event kommer att ske i Stockholm i mars.